MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlas Česko Slovenska - soutěž z koutů světa

28. 01. 2012 | Aktuality
Televizní stanice ve více než dvou desítkách zemí po celé planetě se rozhodly představit divákům zcela nový soutěžní formát The Voice of… (u nás hlas ČeskoSlovenska) Vše ale začalo v Holandsku u mediálního magnáta a producenta Johna de Mola. Právě v této zemi byla soutěž o nejkrásnější hlas uvedena poprvé, a to v lednu 2011.

Každý týden přilákala k televizním obrazovkám téměř tři miliony diváků. Jen tři měsíce poté uvedla první řadu soutěže americká NBC s hvězdným obsazením koučovských pozic.

Autobus HlasRok 2012 se pro The Voice of… stal zlomovým, kdy kromě Česka a Slovenska naplánovala uvedení soutěže na obrazovku média například ve Francii, Belgii, Velké Británii nebo Austrálii. V některých zemích, jako například v Holandsku nebo USA, už se na obrazovky dostala druhá série.

Historicky první vysílání show Voice of Holand na holandské RTL4 dosáhlo v kategorii diváků 18-49 trojnásobného podílu na sledovanosti oproti průměru stanice, v USA pokořila jedna z epizod s více než 14 miliony diváků sezónní rekord stanice NBC.

Mexická stanice Televisa dosahovala při vysílání La Voz… podílu na sledovanosti více než 50 %, stejně jako bulharská bTV. Oproti průměrné primetime sledovanosti se zdvojnásobily i výsledky na ukrajinské stanici Channel 1+1.

Hvězdy mezi kouči


Nový formát přilákal pozornost světových celebrit. Výzvu vést tým nadějných pěveckých talentů přijaly mnohé osobnosti. Největšími hvězdami se mohla v první sérii pochlubit Amerika, v jejíž show jako kouč účinkovala zpěvačka Christina Aguilera, Cee Lo Green nebo zpěvák kapely Maroon 5 Adam Levine. Evropa ale nezůstala pozadu. Britové již ohlásili složení svého týmu koučů do nadcházející sezóny, mezi nimiž je legenda, sir Tom Jones.

Na Ukrajině si roli koučky zkusila Ruslana, v čerstvě spuštěné soutěži v Irsku se objevila Sharon Corr ze slavného rodinného kvarteta The Corrs, v Německu zpěvačka Nena. V souvislosti s australskou verzí pořadu se mluví o Sealovi nebo manželovi herečky Nicole Kidman, písničkáři Keithu Urbanovi.

Takhle hledá Hlas svět…


PodiumLa Voz de Chile (Chile)
Voice Danmarks storste stemme (Dánsko)
O ses Türkiye (Turecko)
A Voz de Portugal (Portugalsko)
Ăîëîń ęđŕżíč (Ukrajina)
Voce a Romanini (Rumunsko)
The Voice Sverige (Švédsko)
La Voz... Mexico (Mexiko)
The Voice of לארשי (Izrael)
The Voice of Albania (Albánie)
The Voice Of Lithuania (Lotyšsko)

Voice analyzer – otestuj svůj hlas!


Nejen zpěváci, kteří se účastnili castingů, mají možnost objevit se v televizní show. Na internetových stránkách soutěže Hlas ČeskoSlovenska si může své šance na úspěch vyzkoušet každý nebo se alespoň dozvědět, jak na tom se svým zlatem v hrdle skutečně je. Speciální internetová aplikace Voice analyzer totiž umožňuje komukoliv nechat si ohodnotit svůj hlas.

Stačí mít webkameru, mikrofon, trochu odvahy a nahrát svůj zpěv. Ten bude okamžitě vyhodnocen a zapíše se do povědomí talent scoutů. Vítěz se stane Hlasem internetu a objeví se i v samotné televizní show! Jednoduchý manuál Voice analyzeru na portálu návštěvníkům představují moderátoři Tina a Leoš Mareš, kteří podrobně vysvětlí kroky, jak dosáhnout co nejlepšího záznamu.

Tvůrčí tým soutěže Hlas Československa


Režie/kreativní producent: Pepe Majeský
Scénář: Libor Bouček
Hlavní kameraman: Vlado Ďurčanský
Výkonný producent ČR: Milan Alchus
Výkonný producent SK: Branislav Mensátor
Vedoucí produkce: Michaela Petržilková
Vedoucí redaktorů/dramaturg: Kateřina Průchová
Hudební dramaturgie: Peter Graus
Zvuk: Ondřej Moravec
Choreografie: Ivana Malá
Pomocná režie: Táňa Lacová

Hlas ČeskoSlovenska můžete poslouchat 

od 12. února 2012 na TV NOVA!



Zdroj, foto: NOVA

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám vybráno, na primě bude aréna národů - alespon nějaká srandaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s Buffy, taky mám raději realiy show
Obrázek uživatelky
profil
už zase zpěv?:(
lepší by bylo něco jako je podivuhodný závod, pevnost bojard, faktor strachu, trosečník a takový-ne furt zpěv furt a furt dokola:(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles