8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kristína představuje disco-folk styl v novém singlu Jablčko

3. 05. 2012 | Novinky
Slovenská zpěvačka Kristína představuje nový singl a videoklip Jablčko. Skladba je oblečená do tanečního rytmu a zároveň jsou do ní vsunuty prvky lidové hudby -  harmonika a cimbál. Z toho vzniká tzv. disco-folk styl v ryze slovenském provedení.

Skladba Jablčko předznamenává vydání třetího zpěvaččina studiového alba. Kristína v ní zve každého do ráje, aby si zatančil s uměleckým souborem SĽUK.
„Písnička Jablčko je o lásce. Je to věčné téma, které se dotýká jak mužů, tak žen. Jablko jsme v tomto případě korunovali na symbol lásky, protože láska stejně jako jablko, i když na první pohled působí sladce, má často trpkou a nedozrálou chuť,“ říká s úsměvem na rtech zpěvačka Kristína, Kristína představuje disco-folk styl v novém singlu Jablčkokterá se v Čechách proslavila svými skladbami Horehronie, Pri oltári nebo V sieti ta mam.

Ve videoklipu je Kristíniným imaginárním Adamem profesionální tanečník David Schimmer, který ji tanečním krokem a s úsměvem provází rajskou zahradou a jejími zákoutími. V klipu Jablčko se kromě Schimmera objevuje i taneční soubor SĽUK, se kterým Kristína spolupracovala již na skladbě Horehronie.
„David i celý soubor SĽUK byli perfektní. Bylo vidět, že jsou to profesionálové, na které se můžu spolehnout. Velmi jsem si s nimi rozuměla. Byl to pro mě opět zážitek, u kterého jsme se hodně nasmáli,“ neskrývala radost Kristína.

Režie se ujali Kristínini dvorní spolupracovníci Mayo Hurajt a Ondrej Štelbaský, příprava videoklipu trvala čtyři měsíce. „Kristína nám donesla semínko z jabloně. My jsme ho zasadili a každý den jsme mu věnovali patřičnou pozornost. Zalévali jsme ho, přesazovali a hledali jsme to nejúrodnější prostředí," popisuje spolupráci režisér Hurajt. „A při tom, jak „Jablčko“ rostlo, jsme se snažili spojit dva světy – jeden animovaný a jeden hraný, což nám zabralo nejvíc času, ale o to víc jsme s konečným výsledkem spokojení," dodal.

Autory skladby jsou textař a básník Kamil Peteraj a hudební skladatel a producent Martin Kavulič. Skladbu oblékli do tanečního rytmu a zároveň do ní vsunuli prvky lidové hudby – harmoniku a cimbál.


Zdroj: Sony Music

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné video.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles