Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlas Česko Slovenska - soutěž z koutů světa

28. 01. 2012 | Aktuality
Televizní stanice ve více než dvou desítkách zemí po celé planetě se rozhodly představit divákům zcela nový soutěžní formát The Voice of… (u nás hlas ČeskoSlovenska) Vše ale začalo v Holandsku u mediálního magnáta a producenta Johna de Mola. Právě v této zemi byla soutěž o nejkrásnější hlas uvedena poprvé, a to v lednu 2011.

Každý týden přilákala k televizním obrazovkám téměř tři miliony diváků. Jen tři měsíce poté uvedla první řadu soutěže americká NBC s hvězdným obsazením koučovských pozic.

Autobus HlasRok 2012 se pro The Voice of… stal zlomovým, kdy kromě Česka a Slovenska naplánovala uvedení soutěže na obrazovku média například ve Francii, Belgii, Velké Británii nebo Austrálii. V některých zemích, jako například v Holandsku nebo USA, už se na obrazovky dostala druhá série.

Historicky první vysílání show Voice of Holand na holandské RTL4 dosáhlo v kategorii diváků 18-49 trojnásobného podílu na sledovanosti oproti průměru stanice, v USA pokořila jedna z epizod s více než 14 miliony diváků sezónní rekord stanice NBC.

Mexická stanice Televisa dosahovala při vysílání La Voz… podílu na sledovanosti více než 50 %, stejně jako bulharská bTV. Oproti průměrné primetime sledovanosti se zdvojnásobily i výsledky na ukrajinské stanici Channel 1+1.

Hvězdy mezi kouči


Nový formát přilákal pozornost světových celebrit. Výzvu vést tým nadějných pěveckých talentů přijaly mnohé osobnosti. Největšími hvězdami se mohla v první sérii pochlubit Amerika, v jejíž show jako kouč účinkovala zpěvačka Christina Aguilera, Cee Lo Green nebo zpěvák kapely Maroon 5 Adam Levine. Evropa ale nezůstala pozadu. Britové již ohlásili složení svého týmu koučů do nadcházející sezóny, mezi nimiž je legenda, sir Tom Jones.

Na Ukrajině si roli koučky zkusila Ruslana, v čerstvě spuštěné soutěži v Irsku se objevila Sharon Corr ze slavného rodinného kvarteta The Corrs, v Německu zpěvačka Nena. V souvislosti s australskou verzí pořadu se mluví o Sealovi nebo manželovi herečky Nicole Kidman, písničkáři Keithu Urbanovi.

Takhle hledá Hlas svět…


PodiumLa Voz de Chile (Chile)
Voice Danmarks storste stemme (Dánsko)
O ses Türkiye (Turecko)
A Voz de Portugal (Portugalsko)
Ăîëîń ęđŕżíč (Ukrajina)
Voce a Romanini (Rumunsko)
The Voice Sverige (Švédsko)
La Voz... Mexico (Mexiko)
The Voice of לארשי (Izrael)
The Voice of Albania (Albánie)
The Voice Of Lithuania (Lotyšsko)

Voice analyzer – otestuj svůj hlas!


Nejen zpěváci, kteří se účastnili castingů, mají možnost objevit se v televizní show. Na internetových stránkách soutěže Hlas ČeskoSlovenska si může své šance na úspěch vyzkoušet každý nebo se alespoň dozvědět, jak na tom se svým zlatem v hrdle skutečně je. Speciální internetová aplikace Voice analyzer totiž umožňuje komukoliv nechat si ohodnotit svůj hlas.

Stačí mít webkameru, mikrofon, trochu odvahy a nahrát svůj zpěv. Ten bude okamžitě vyhodnocen a zapíše se do povědomí talent scoutů. Vítěz se stane Hlasem internetu a objeví se i v samotné televizní show! Jednoduchý manuál Voice analyzeru na portálu návštěvníkům představují moderátoři Tina a Leoš Mareš, kteří podrobně vysvětlí kroky, jak dosáhnout co nejlepšího záznamu.

Tvůrčí tým soutěže Hlas Československa


Režie/kreativní producent: Pepe Majeský
Scénář: Libor Bouček
Hlavní kameraman: Vlado Ďurčanský
Výkonný producent ČR: Milan Alchus
Výkonný producent SK: Branislav Mensátor
Vedoucí produkce: Michaela Petržilková
Vedoucí redaktorů/dramaturg: Kateřina Průchová
Hudební dramaturgie: Peter Graus
Zvuk: Ondřej Moravec
Choreografie: Ivana Malá
Pomocná režie: Táňa Lacová

Hlas ČeskoSlovenska můžete poslouchat 

od 12. února 2012 na TV NOVA!



Zdroj, foto: NOVA

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám vybráno, na primě bude aréna národů - alespon nějaká srandaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s Buffy, taky mám raději realiy show
Obrázek uživatelky
profil
už zase zpěv?:(
lepší by bylo něco jako je podivuhodný závod, pevnost bojard, faktor strachu, trosečník a takový-ne furt zpěv furt a furt dokola:(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles